Ziemassvētku braunijs

IMG_2756

Ziemassvētku gaidīšanas laiks nav iedomājams bez šokolādes, karstas augļu tējas, smaržīgām svecēm… Lai baudot brauniju būtu svētku sajūtas pievieno Ziemassvētku garšas.

Sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • 100g sviests
  • 300g šokolādes krēms (tāds kura sastāvā ir īsta šokolāde un cukurs nav pievienots, vai nedaudz)
  • 100g brūnā nerafinētā cukura
  • 1,5 ēd.k. piparkūku maisījums (kanēlis, kardamons, muskatrieksts, krustnagliņas)
  • sula no 1/2 citrona un apelsīna
  • 1 mandarīns
  • 1tēj.k. rīvēta ingvera
  • 80-90g kviešu miltu
  • 1tēj.k. cepamais pulveris
  • 50gr žāvētas dzērvenes

– Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem.

– Šokolādes krēmu ar sviestu izkausē

– Saputo olas ar cukuru, līdz masa dubultojusies, iemaisa piparkūku maisījumu, sulu no apelsīna, citrona,rīvētas mandarīna miziņas, rīvētu ingveru.

– Iemaisa miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, pievieno dzērvenes, visu samais

– Cep 180 grādos 22-25 minūtes, ietaukotā pannā, atdzesē un pasniedz pārberot ar rīvēta apelsīna miziņām

Lai garšīgi un sniegoti!

Saistītie raksti...

Pievienot komentāru:

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.