Meklējot kadiķogas

Veselības uzlabošanai arī ziemā var iet mežā un atrast sev vērtīgas lietas.  Šoreiz  gājām meklēt kadiķogas.

Ogas veicina apetīti, tīra asinis un tām piemīt pretaudzēju īpašības.  Lieto arī saaukstēšanās gadījumos, ja ir klepus. Apēdot dažas kadiķogas, organisma iekšējā vide attīrās, uzlabojas asins sastāvs, ādas stāvoklis un visa organisma funkcijas.

Kadiķi vai paegļi satur ļoti daudz ēterisko eļļu. Ir pierādīts, ka ēteriskās eļļas, kuras izdalās sadedzinot kadiķi, dezinficē telpas un iznīcina baktērijas.  Arī senie latvieši kūpināja kadiķa zariņu, lai izdzītu mošķus un ļaunos garus no mājas.

Kadiķogas ir zināmas kā galvenā garšviela džina pagatavošanā un tiek izmantota arī specifisku alus šķirņu brūvēšanā.  Gatavojot vari eksperimentēt ar garšām un pievienot tās savai maltītei. Ogām ir spēcīga garša, tādēļ ēdienam pietiks ar 6-9 ogām, ja gatavo 4 personām.

Saistītie raksti...

Pievienot komentāru:

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.