Skābeņu – lakšu pesto

Skabenu-Lakšu PestoSkābenēm pilns dārzs. Laiks tās pielietot!

Šis pesto noteikti ir jāpagatavo! Tas ir viegli, ātri un pats galvenais ļoti garšīgi!

Ir tikai jādodas dobē, un tad jādarbina blenderis.

300ml pesto nepieciešams:

  • 0,5l skābeņu lapiņas
  • 0,5l lakšu lapas
  • 1 tēj.k. cukura
  • 220gr parmezāna siera
  • 2 vidēji lielas ķiploka daiviņas
  • šķipsniņa Himalaju zaļā bambusa sāls (var arī parasto jūras)
  • 200gr augstākā labuma extra virgin olīveļļa

– skābeņu un llakšu lapiņas kārtīgi noskalo aukstā ūdenī, kam pievienota 1tēj.k. cukura

–  lapiņas liek blenderī, aplej ar olīveļļu un blenderē līdz viendabīgai masai

– tad pievieno pārējās sastāvdaļas un sablenderē

Pesto ir fantastiski zaļā krāsā, derēs gan uz maizītēm, salātos, pastās….

Un parasti visu no blendera nevar dabūt ārā, lai neietu zudumā pievieno kefīru, sablenderē un iegūst spēka un vitamīnu kokteili!

Pēc uzturvērtības laksis patiešām ir unikāls augs. Tā sastāvā ir ēteriskās eļļas, antioksidanti, fermenti, vitamīni un minerālvielas.

Skābenes ir zaļie vitamīni, kas ir bagātīgs ar dzelzs avots. Skābenes satur arī C vitamīnu. Skābenes īpaši iesaka mazasinības gadījumā, ka arī, ja ir asinsvadu un sirds saslimšanas. Skābenes ne vien uzlabo asins sastāvu, bet jūtami ierosina visu dziedzeru sadarbību, kā dēļ tās nodēvētas pat par labu pretvēža līdzekli.

 

Saistītie raksti...

Pievienot komentāru:

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.