Degustācija – Eiropas Parlamenta Garšīgie likumi

Latvijas topošie pavāri un ēdināšanas speciālisti apņēmušies pagatavot Eiropas likumus.

Eiropas Parlamenta Informācijas biroja projekts pamudinājis desmit Latvijas profesionālās skolas un tehnikumus izzināt ES lēmumus par trim tēmām: alergēni, ģenētiski modificēti organismi un jaunā pārtika.

Ko jaunieši iemācījušies un domā par pārtikas drošību? Uzzini un nogaršo mācību noslēgumā skolēnu gatavotajā degustācijā un prāta vētrā!

Ikviens interesents gaidīts trešdien, 27.maijā, plkst.14.00 Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā.

Vietu skaits ierobežots – pieteikšanās pasākumam rakstot uz e-pastu gita.starastniece@rtrit.lv

Pasākumā laipni gaidīts ikviens – padomāts arī par aktivitātēm jaunākā vecuma bērniem.

Degustācija ir iespēja:
· REDZĒT, NOGARŠOT un NOSKAIDROT, kas ir jaunā pārtika?
· GŪT PRIEKŠSTATU, kā Eiropas Parlamenta lēmumi uzlabo alerģisku cilvēku dzīves kvalitāti?
· NOSKAIDROT, kas ir ģenētiski modificēta pārtika, un, vai tā ir sastopama Latvijā?
· GŪT IZPRATNI par lēmējinstitūciju, valsts, pašvaldību un ēdināšanas nozares speciālistu lomu rūpēs par drošu pārtiku Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu iedzīvotājiem.

Degustācijas ēdienkartē:

Aukstā biešu zupa 100% bez ĢMO;
uzkodas ar Čia sēklām;
0% kaloriju ievārījums un maize, kas piemērota cilvēkiem, kuri nedrīkst lietot miltu ēdienus;
u.c.

Garšīgie likumi.

Projektā iesaistītās skolas saņēma EPIB veidotus mācību materiālus, kas tapuši sadarbībā ar uzturzinātnes ekspertiem un pedagogiem. Garšīgie likumiprojektā piedalās Rīgas, Ogres, Saulaines, Laidzes, Bulduru un Preiļu tehnikumi un profesionālās vidusskolas. Projekts turpināsies rudenī. Jau pašlaik saņemti pieteikumi no Rēzeknes, Skrundas, Vecbebru un citām profesionālajām vidusskolām un tehnikumiem. Mācību noslēgumā topošie pavāri un ēdināšanas profesionāļi organizē visiem interesentiem atvērtu tematisku degustāciju un dalās ar jaunajām zināšanām.

Saistītie raksti...

Pievienot komentāru:

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.